Powitanie
sto lat młodej Parze!
uroczysty toast lampką wina musującego
zupa
- Domowy rosół z makaronem
- Zupa kremowa z warzyw z groszkiem ptysiowym
- Bulion z jarzynami i kołdunami litewskimi
- inna ………………………………………………………
dla dzieci/4-10lat/
Pomniejszona porcja dania głównego lub propozycje poniżej do wyboru:
- Nugetsy drobiowe, frytki, surówka z marchewki
- Filecik drobiowy w lekkiej panierce, ziemniaki duszone, warzywa gotowane
danie główne
Polędwica pieczona/ roladka drobiowa faszerowana pieczarkami/ ziemniaki duszone/ sos pieczeniowy/ buraczki na ciepło
- Polędwiczka faszerowana/medaliony z indyka/gratin ziemniaczany z beszamelem/ sos kurkowy/ pure selerowe
Surówki :
- Coleslaw
- Marchewka z groszkiem
- Buraczki z chrzanem
- Selerowa z rodzynkami
- Pekińska z warzywami
deser
- Panna cotta z sosem malinowym
- Puchar lodów z owocami i bitą śmietaną
- Torcik kawowo-waniliowy, sos czekoladowy
- Szarlotka na biszkopcie, bita śmietana
kolacje / dwie do wyboru/
- Kurczak w sosie curry/ ryż/ sałatka tajska z ogórków
- Roladka drobiowa panierowana z szynką i serem/grandine makaronowe/surówka z kapusty pekińskiej
- Podudzia faszerowane w otulinie bekonowej/ kluski gnocchi/ sos pesto pomidorowe/sałatka z rukoli
- Filet drobiowy/ sos cytrynowy/ ryż z warzywami/ surówka z kapusty białej
- Karkówka wolno pieczona/ sos kminkowy/ babeczka ziemniaczano-brokułowa/ puree z kapusty czerwonej
- Gicz pieczona/ miks kasz gryczana i jęczmienna/ sos chrzanowy/ surówka z kapusty kiszonej
- Dorsz z patelni/sos cytrynowy/ czarna soczewica/szpinak z czosnkiem
- …………………………………………………………………………
kolacja płynna/ jedna do wyboru/
- Krem z papryki i -warzyw
- Tradycyjny barszcz czerwony
z dodatkiem do wyboru:
- Krokiet panierowany z farszem mięsnym
- Krokiet faszerowany warzywami i serem zapiekany
- Pasztecik z farszem mięsnym
- Bułeczka z kapustą i grzybami
- Pierożek kebabowy z czarnuszką
dania wegetariańskie
- Zupa krem z pomidorów
- Zupa krem z białych warzyw
- Kotlet sojowy, ziemniaki duszone, surówki
- Kotleciki z kaszy gryczanej, surówki
- Naleśniki ze szpinakiem i serem feta
- Risotto z warzywami i serem
- Makaron penne z warzywami
- Tagliatelle ze szpinakiem
- Pierogi ruskie opiekane ze śmietaną
na stoły weselne/ 6 do wyboru/
Trataletki wytrawne nadziewane
Roladki z szynki/mus chrzanowy
Galaretki drobiowe
- Stripsy drobiowe w cieście piwnym/ sos słodko-ostry
Rolada serowa z pieczarkami
Mini wrapy z tortilli/salata/szynka /
Kulki serowe w trzech smakach: z salami/łososiem/z orzechami
- Rolsy z twarożkiem/łososiem i paluszkiem krabowym
Roladki z cukinii/pasta z orzechami
Mini croissanty/serek/plastry buraka/rukola
Wątróbki pieczone zawinięte w bekonie
sałatki
- JARZYNOWA /gotowane warzywa, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, majonez/
- PIECZARKOWA / winne pieczarki, groszek konserwowy, ogórek kiszony, jajko, majonez/
- RYŻOWA / makaron ryżowy , kurczak grillowany, seler naciowy, ogórek świeży , kukurydza/
- MAKARONOWA / makaron pene, warzywa gotowane, ogórek świeży, pomidor, szynka/
- BROKUŁOWA / brokuły, pomidor, kurczak, ser feta, sos czosnkowy, prażona cebulka/
- HAWAJSKA /szynka, ser, marynowany seler, ananas, kukurydza, majonez/
- GRECKA/sałata/świeże warzywa/set typu greckiego/oliwki/sos vinaigrette
- WŁOSKA/makaron pene/szpinak blanszowany z czosnkiem/pomidorki słoneczne/pesto
napoje chłodzące
soki owocowe
woda nie gazowana
woda gazowana
- oranżady smakowe
napoje 0,20L Pepsi cola, Mirinda,7 up …………………………..
bufet kawowy
- serwis kawowy bankietowy
- kawa instant
- herbaty czarne
- herbaty smakowe
- dodatki
propozycje dodatkowe
stół szlachecki
- Szynka pieczona w liściach kapusty
- Pieczona karkówka z czosnkiem
- Wachlarz swojskich wędlin
- Korona z pieczonych żeberek
- Pasztet z dziczyzną
- Sosy do mięs
- Terriny rybne na lustrach
- Pstrągi pieczone
- Śledzik po węgiersku z cebulką i papryką
- Półmisek śledzi z sałatką z buraków
- Smalczyk z cebulką i ogórki kiszone
- Deska serów różnych
- Zielony kącik sałat
- Proziaki z masełkiem czosnkowym
- Kartoflak z boczkiem
- Swojski chleb
POWYŻSZY ZESTAW KALKULUJEMY W CAŁOŚCI
ponadto proponujemy
GORĄCY KOCIOŁEK
Flaczki wołowe
Zupa gulaszowa
Zupa cygańska z filetem
Zupa meksykańska z fasolą
Żurek z kiełbasą
- Bigos myśliwski
- Żeberka pieczone w glazurze miodowej
- Pierogi opiekane
- Papryki faszerowane z sosem pomidorowym
- Pieczony udziec wieprzowy z sosem chrzanowym
- Pieczony udziec z dzika z chrzanem
- Wyroby z dziczyzną: kiełbasa, pasztet, szynka, pieczeń
- Patera sushi z dodatkami
- Letnie lemoniady
- Fontanna czekoladowa z owocami
- Beczka piwa
- Piwa butelkowe różne smaki
- Wybór win świata
- Owoce w belgijskiej czekoladzie
- Fontanna czekoladowa z owocami
- Tort okolicznościowy CUKIERNIA AMOREK
- Stół deserowy CUKIERNIA AMOREK
- Drink-bar
Poprawiny organizujemy zwykle od godziny 16:00 do 23:00
zupa
- Żurek z kiełbasą i jajkiem
- Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
- Krem z buraków pieczonych zabielany śmietanką z jajkiem
danie główne
- Karkówka pieczona nadziewana drobiem, ziemniaki duszone, sos tymiankowy, kapusta na ciepło
- Roladki wołowe, sos demi-glace, kapusta modra
deser
- wybrany, serwowany do stołów – kalkulacja dodatkowa
- patery ciast lub bufet słodkości – od klienta
Ponadto
- ZIMNA PŁYTA pięć propozycji spośród zakąsek i sałatek do wyboru
- NAPOJE chłodzące
- BUFET kawowy i herbaciany
kolacja
- Karkówka duszona w pomidorach, gołąbek ziemniaczany
- Szaszłyk drobiowy, ryż z jarzynami, sałatka couslo
- Schab po staropolsku, ziemniaczki z patelni, buraczki
- Inne propozycje