WESELE MENU ROKIETNICA

Powitanie

sto lat młodej Parze!

uroczysty toast lampką wina musującego

zupa

  • Tradycyjny rosół z makaronem
  • Zupa kremowa z warzyw z groszkiem ptysiowym
  • Bulion z jarzynami i filetem drobiowym
  • inna ………………………………………………………

dla dzieci/4-10lat/

Pomniejszona porcja dania głównego lub propozycje poniżej do wyboru:

  • Nugetsy drobiowe, frytki, surówka z marchewki
  • Filecik drobiowy w lekkiej panierce, ziemniaki     duszone, warzywa gotowane

danie główne

  • Polędwica pieczona, roladka drobiowa faszerowana pieczarkami, ziemniaki duszone, sos pieczeniowy, buraczki na ciepło

  • Polędwica pieczona, rolada ze schabu nadziewana drobiem, ziemniaki duszone, sos pieczeniowy, bukiet jarzyn
  • Polędwiczka pieczona, roladka wieprzowa faszerowana serem i ogórkiem, sos demi-glace , ziemniaki z beszamelem, pure z groszku zielonego

Zestaw Surówek :      pekińska,     marchewkowa,     inna ………………………….…………

deser

  • Panna cotta z sosem malinowym
  • Puchar lodów z owocami i bitą śmietaną
  • Torcik kawowo-waniliowy, sos czekoladowy
  • Szarlotka na biszkopcie, bita śmietana
CUKIERNIA AMOREK

kolacje / dwie do wyboru/

  • Filet drobiowy z sosem cytrynowym, ryż z warzywami, surówka z pekińskiej z sosem vinigrette
  • Kurczak w sosie curry, ryż , surówka z młodej kapusty z koperkiem i ogórkiem
  • Karkówka faszerowana drobiem, sos kminkowy, ziemniaki w beszamelu zapiekane, kapusta na ciepło
  • Kieszonka wieprzowa z szynką i serem, ćwiartki ziemniaczane, marynowane buraczki
  • Polędwica po myśliwsku, kasza bulgur, surówka z czerwonej kapusty
  • Gicz pieczona, kasza z boczkiem i sosem chrzanowym, surówka z kapusty kiszonej
  • Dorsz w cieście francuskim z warzywami i sosem śmietanowo- paprykowym
  • …………………………………………………………………………

kolacja płynne/ dwie do wyboru/

  • Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
  • Zupa chrzanowa z jajkiem
  • Kwaśnica góralska z mięsem szarpanym

Tradycyjny barszcz czerwony z dodatkiem  do wyboru:

  • Krokiet panierowany z farszem mięsnym
  • Krokiet faszerowany warzywami i serem zapiekany
  • Pasztecik z farszem mięsnym 
  • Bułeczka z kapustą i grzybami

dania wegetariańskie

  • Zupa krem z pomidorów
  • Zupa krem z białych warzyw
  • Kotlet sojowy, ziemniaki duszone, surówki
  • Kotleciki z kaszy gryczanej, surówki
  • Naleśniki ze szpinakiem i serem feta
  • Risotto z warzywami i serem
  • Makaron penne z warzywami
  • Tagliatelle ze szpinakiem
  • Pierogi ruskie opiekane ze śmietaną
  • Zakąski bezmiesne / 40zł/półmisek/
  •  

na stoły weselne

  • Pieczona karkówka

  • Schab  ze śliwką

  • Pasztet z dziczyzną

  • Rolada boczkowa
  • Pikle marynowane, żurawina z chrzanem

  • Galaretki drobiowe

  • Roladka z piersi  kurczaka  nadziewana pomidorami

  • Ruloniki z tortilli z szynką, serkiem i warzywami

  • Pieczywo ……………………………………………

  • Owoce………………………………………………..

sałatki

  • JARZYNOWA  /gotowane warzywa, jajko, jabłko,  ogórek kiszony, cebula, majonez/
  • PIECZARKOWA    / winne pieczarki, groszek konserwowy,  ogórek kiszony, jajko, majonez/
  • RYŻOWA    / makaron ryżowy , kurczak grillowany, seler  naciowy, ogórek świeży , kukurydza/
  • MAKARONOWA    / makaron pene, warzywa           gotowane,   ogórek świeży, pomidor, szynka/
  • BROKUŁOWA   / brokuły, pomidor, kurczak, ser feta,  sos  czosnkowy, prażona cebulka/
  • HAWAJSKA  /szynka, ser, marynowany seler,  ananas, kukurydza, majonez/

napoje chłodzące

  • soki owocowe

  • woda nie gazowana 

  • woda gazowana

  • oranżady smakowe
  • napoje 0,20L Pepsi cola, Mirinda,7 up    …………………………..

 
 

bufet kawowy

  • serwis kawowy bankietowy
  • kawa instant
  • herbaty czarne
  • herbaty smakowe
  • dodatki

propozycje dodatkowe

stół szlachecki

  • Szynka pieczona w liściach kapusty
  • Pieczona karkówka z czosnkiem
  • Wachlarz swojskich wędlin
  • Pęta kabanosów
  • Kaczka pieczona z jabłkami
  • Terriny rybne na lustrach
  • Pstrągi pieczone
  • Śledzik po węgiersku z cebulką i papryką
  • Smalczyk z cebulką i ogórki kiszone
  • Deska serów różnych
  • Sałatka grecka
  • Kartoflak z boczkiem
  • Swojski chleb
 
 

GORĄCY KOCIOŁEK

  • Flaczki wołowe 

  • Zupa gulaszowa 

  • Zupa cygańska z filetem 

  • Zupa meksykańska z fasolą 

  • Żurek z kiełbasą

 
 

POWYŻSZY ZESTAW KALKULUJEMY W CAŁOŚCI

STÓŁ WIEJSKI

ponadto proponujemy

  • Żeberka pieczone w glazurze miodowej 
  • Pierogi opiekane 
  • Bigos myśliwski w kociołku 
  • Papryki faszerowane z sosem pomidorowym
  • Pieczony udziec wieprzowy z sosem chrzanowym
  • Pieczony udziec z dzika z chrzanem 
  • Wyroby z dziczyzną: kiełbasa, pasztet, szynka, pieczeń 
  • Patera sushi z dodatkami 
  • Letnie lemoniady 
  • Fontanna czekoladowa z owocami 
  • Beczka piwa 
  • Piwa butelkowe różne smaki  
  • Wybór win świata
  • Owoce w belgijskiej czekoladzie
  • Fontanna czekoladowa z owocami
  • Tort okolicznościowy CUKIERNIA AMOREK
  • Stół deserowy CUKIERNIA AMOREK
  • Drink-bar
  •  
 
 

POWYŻSZE PROPOZYCJE KALKULUJEMY ODDZIELNIE

MENU POPRAWINY

Poprawiny organizujemy zwykle od godziny 16:00 do 23:00

zupa

 

  • Żurek z kiełbasą i jajkiem
  • Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
  • Krem z buraków pieczonych zabielany śmietanką z jajkiem

danie główne

 

  • Karkówka pieczona nadziewana drobiem, ziemniaki duszone, sos tymiankowy, kapusta na ciepło
  • Roladki wołowe, sos demi-glace, kapusta modra

deser

 

  • wybrany, serwowany do stołów – kalkulacja dodatkowa
  • patery ciast lub bufet słodkości – od klienta

Ponadto

  • ZIMNA PŁYTA  pięć propozycji spośród zakąsek i sałatek do wyboru
  •  NAPOJE chłodzące
  • BUFET kawowy i herbaciany

kolacja

  • Karkówka duszona w pomidorach, gołąbek ziemniaczany
  •  Szaszłyk drobiowy, ryż z jarzynami, sałatka couslo
  • Schab po staropolsku, ziemniaczki z patelni, buraczki
  • Inne propozycje