Organizacja Bankietów
to nasza specjalność !
Jesteśmy gotowi stworzyć niepowtarzalne i dostosowane do Waszych potrzeb menu bankietowe, które zrobi wrażenie na Waszych gościach i zapewni niezapomniane doświadczenie kulinarne!
Wyczarujmy razem wyjątkowy bankiet, który na długo pozostanie w sercach i podniebieniach Waszych gości. Zapraszamy do współpracy i zanurzenia się w kulinarnym raju pełnym smaków!
propozycjA menu
przystawki
TATAR Z PSTRĄGA WĘDZONEGO
Soczyste mięso z pstrąga, cytrusowa salsa z awokado, mus z czosnku i pietruszki
PLASTRY FILETA W ZIOŁACH
Zielone sałaty, filet drobiowy, sos miodowo-musztardowy, żurawina
CARPACIO Z POLEDWICY WOŁOWEJ
Plastry polędwicy wołowej na sałacie skropionej oliwą, kapary oraz płatki parmezanu
GRZANKI Z SEREM KOZIM vege
Kruche grzanki z serem kozim i świeżą gruszką, orzechy, miód
propozycjA menu
ZUPY
KREM Z BIAŁYCH WARZYW
z czarną soczewicą
KREM PIECZARKOWY
z grzaneczkami ziołowymi i oliwą truflową
BULION DROBIOWY
z pierożkami litewskimi iwarzywami
ROSÓŁ DOMOWY
z makaronem
szef kuchni
poleca
propozycjA menu
DANIA GŁÓWNE
POLĘDWICZKA Z BOROWIKAMI
Medaliony z polędwiczek na kremowym sosie z borowikami, ziemniaczki pod beszamelem, puree z groszku zielonego
KACZKA Z MODRĄ KAPUSTĄ
Filet kaczy souvie z sosem wiśniowym, kluseczki gnocci oraz modra kapusta
KARKÓWKA DUSZONA W WARZYWACH
Perfekcyjnie miękka karkówka z sosem kminkowym, ziemniaki opiekane z warzywami z grilla, buraczki
ROLADKA DROBIOWA Z PIECZARKAMI
Faszerowana pierś duszonymi pieczarkami, ryż z warzywami, chrupiąca surówka z sałaty pekińskiej
DORSZ Z WARZYWAMI
Dorsz z patelni podany na sosie serowym, kaszotto z burakami i surówka ze świerzyw warzyw
ŁOSOŚ W CIEŚCIE FRANCUSKIM
Zapiekany filet z łososia z kapustą kiszoną w cieście francuskim, sos paprykowy, jarzyny z pary
proponowane
DESERY
SERNIK Z SOSEM TRUSKAWKOWYM
PARFAJT Z MARAKUJĄ
SZARLOTKA Z GAŁKĄ LODÓW
PUCHAR LODÓW FIRMOWYCH Z OWOCAMI
TIRAMISU CZEKOLADOWE
PANNA COTTA Z SOSEM MALINOWYM
propozycjA menu
ZIMNA PŁYTA
- SWOJSKIE WĘDLINY
- MIĘSA PIECZYSTE
- GALANTYNA DROBIOWA
- GALANTYNA WIEPRZOWA
- SCHAB POD GALARETĄ
- TATARY WOŁOWE Z DODATKAMI
- WYBORNY PASZTET Z DZICZYZNĄ
- ROLADA SEROWA Z PIECZARKAMI
- ROLADA MARCHEWKOWA Z MUSEM CHRZANOWYM I WARZYWAMI
- ROLADA SZPINAKOWA Z SERKIEM I OLIWKAMI
- DESKA SERÓW I ROLAD SEROWYCH
- TORTILLA Z SZYNKĄ I WARZYWAMI
- PÓŁMISKI WĘDLIN WŁOSKICH I ANTIPASTI
- ŚLEDŹ Z SAŁATKĄ Z BURAKÓW
- ŚLEDŹ Z SAŁATKĄ TATARSKĄ
- ŚLEDŹ Z SERKIEM I KOPERKIEM
- ŚLEDŹ PO WĘGIERSKU
- INNE
- SAŁATKA JARZYNOWA
- SAŁATKA PIECZARKOWA
- SAŁATKA HAWAJSKA
- SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM I KURCZAKIEM
- SAŁATKA MAKARONOWA Z OLIWKAMI I POMIDORAMI SŁONECZNYMI
- SAŁATKA Z BROKUŁÓW Z PRAŻONĄ CEBULKĄ
- MIKS ŚWIEŻYCH SAŁAT Z SOSEM MIODOWO-MUSZTARDOWYM I KURCZAKIEM
- SAŁATKA GRECKA Z OLIWKAMI I SEREM FETA
- KORECZKI WARZYWNE
- MOZARELLA Z POMIDORAMI I SOSEM BAZYLIOWYM
- SAŁATKA Z AWOKADO I ŚWIEŻEGO OGÓRKA
- PICLE I WARZYWA MARYNOWANE
- OGÓRKI MAŁOSOLNE/ SEZONOWE/
NAJLEPSZE ZESTAWIENIA
PÓŁMISKI PEŁNE SMAKÓW
PROPOZYCJE DAŃ CIEPŁYCH
KOLACJE
Polędwiczka Wieprzowa Nadziewana Kurkami
na sosie śmietanowym podana z gruszką ziemniaczaną
i puree szparagowym
Pieczony filet z dorsza
na placku ziemniaczanym
z warzywami Julien i sosem kremowo-paprykowym
Pieczony filet z łososia
na sosie kremowym podany z makaronem Tagliatelle i warzywami z pary
Pierś z kurczaka na sosie z czterech serów
z dzikim ryżem i marynowanymi buraczkami
Pierś z kaczki na sosie wiśniowym
z pieczonym jabłkiem i kluską ziemniaczaną
Barszcz czerwony na domowej wędzonce
- z bułeczkami kapustnymi
- z pasztecikiem kruchodrożdżowym
- z krokietem mięsnym
- z krokietem warzywnym, zapiekanym serem
Zupa solferino
z mięsnymi kuleczkami
Aksamitny krem ze szparagów
z grzaneczkami ziołowymi
beef strogonoff
gęsta zupa z mięsem wołowym i warzywami
krem pieczarkowy
z łazankami
drinki
![](http://jasminowy-dwor.pl/wp-content/uploads/2023/08/sm-13-min.jpg)
Aperol Spritz
150ml prosseco,75ml aperol, woda gazowana
![](http://jasminowy-dwor.pl/wp-content/uploads/2023/08/sm-9-min.jpg)
Mojito
40 ml rum biały, mięta, limonka, brązowy cukier, kruszony lód
![](http://jasminowy-dwor.pl/wp-content/uploads/2023/10/Projekt-bez-nazwy6_Easy-Resize.com_-1024x1024.jpg)
Malibu Milk
40 ml malibu, 120 ml mleko skondensowane, czekolada
![](http://jasminowy-dwor.pl/wp-content/uploads/2023/08/sm-10-min.jpg)
Tequila sunrise
40 ml tequila, 20 ml grenadyna, 100 ml sok pomarańczowy, kostki lodu
![](http://jasminowy-dwor.pl/wp-content/uploads/2023/10/Projekt-bez-nazwy8_Easy-Resize.com_-1024x1024.jpg)
Bananowe tango
40 ml wódki, 20 ml likier bananowy, 120 ml sok pomarańczowy, kostki lodu
![](http://jasminowy-dwor.pl/wp-content/uploads/2023/10/Projekt-bez-nazwy7-1-1024x1024.jpg)
Sex on the beach
40 ml wódki, 20 ml triple sec, 80ml sok pomarańczowy, 70 ml sok żurawinowy, kostki lodu
![](http://jasminowy-dwor.pl/wp-content/uploads/2023/08/sm-8-min.jpg)
Morska bryza
40 ml wódki, 60 ml sok grejpfrutowy,70 ml sok żurawinowy, kostki lodu
![DRINK](http://jasminowy-dwor.pl/wp-content/uploads/2023/10/Projekt-bez-nazwy9_Easy-Resize.com_-1-1024x1024.jpg)
gin & tonic
40 ml wódki, 120 ml tonic, kostki lodu
zrób rezerwacje
zadzwoń do nas i zapytaj o planowany termin imprezy. Pomożemy w wyborze menu oraz wycenie kosztów.
Ważne pytania
- na ile osób jest planowany bankiet?
- godzina początkowa oraz zakończenia imprezy
- zakres menu i dań ciepłych
![](http://jasminowy-dwor.pl/wp-content/uploads/2023/10/Jasminoy-Dwor-logo-PNG_bez_tla_Easy-Resize.com_.jpg)
nasze atuty
- doskonała kuchnia
- doświadczenie i kreatywoność
- indywidualne podejście
- wyjątkowe przyjęcia