Organizacja Bankietów
to nasza specjalność !

Jesteśmy gotowi stworzyć niepowtarzalne i dostosowane do Waszych potrzeb menu bankietowe, które zrobi wrażenie na Waszych gościach i zapewni niezapomniane doświadczenie kulinarne!

Wyczarujmy razem wyjątkowy bankiet, który na długo pozostanie w sercach i podniebieniach Waszych gości. Zapraszamy do współpracy i zanurzenia się w kulinarnym raju pełnym smaków!  

propozycjA menu

przystawki

TATAR Z PSTRĄGA WĘDZONEGO

Soczyste mięso z pstrąga, cytrusowa salsa z awokado, mus z czosnku i pietruszki

PLASTRY FILETA W ZIOŁACH

Zielone sałaty, filet drobiowy, sos miodowo-musztardowy, żurawina

CARPACIO Z POLEDWICY WOŁOWEJ

Plastry polędwicy wołowej na sałacie skropionej oliwą, kapary oraz płatki parmezanu

GRZANKI Z SEREM KOZIM vege

Kruche grzanki z serem kozim i świeżą gruszką, orzechy, miód    

propozycjA menu

ZUPY

KREM Z BIAŁYCH WARZYW

 z czarną soczewicą

KREM PIECZARKOWY

z grzaneczkami ziołowymi i oliwą truflową

BULION DROBIOWY

 z pierożkami litewskimi iwarzywami

ROSÓŁ DOMOWY

z makaronem

szef kuchni

poleca

propozycjA menu

DANIA GŁÓWNE

POLĘDWICZKA Z BOROWIKAMI

Medaliony z polędwiczek na kremowym sosie z borowikami, ziemniaczki pod beszamelem, puree z groszku zielonego

KACZKA Z MODRĄ KAPUSTĄ

Filet kaczy souvie z sosem wiśniowym, kluseczki gnocci oraz modra kapusta

 

KARKÓWKA DUSZONA W WARZYWACH

Perfekcyjnie miękka karkówka z sosem kminkowym, ziemniaki opiekane z warzywami z grilla, buraczki

ROLADKA DROBIOWA Z PIECZARKAMI

Faszerowana pierś duszonymi pieczarkami, ryż z warzywami, chrupiąca surówka z sałaty pekińskiej

DORSZ Z WARZYWAMI

Dorsz z patelni podany na sosie serowym, kaszotto z burakami i surówka ze świerzyw warzyw

ŁOSOŚ W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Zapiekany filet z łososia z kapustą kiszoną w cieście francuskim, sos paprykowy, jarzyny z pary

proponowane

DESERY

SERNIK Z SOSEM TRUSKAWKOWYM

PARFAJT Z MARAKUJĄ

SZARLOTKA Z GAŁKĄ LODÓW
PUCHAR LODÓW FIRMOWYCH Z OWOCAMI

TIRAMISU CZEKOLADOWE

PANNA COTTA Z SOSEM MALINOWYM
propozycjA menu

ZIMNA PŁYTA

  • SWOJSKIE WĘDLINY
  • MIĘSA PIECZYSTE
  • GALANTYNA DROBIOWA
  • GALANTYNA WIEPRZOWA
  • SCHAB POD GALARETĄ
  • TATARY WOŁOWE Z DODATKAMI
  • WYBORNY PASZTET Z DZICZYZNĄ
  • ZAWIJAS DROBIOWY Z POMIDORAMI
  • ROLADA MARCHEWKOWA Z MUSEM CHRZANOWYM I WARZYWAMI
  • ROLADA SZPINAKOWA Z SERKIEM I OLIWKAMI
  • DESKA SERÓW I ROLAD SEROWYCH
  • TORTILLA Z SZYNKĄ I WARZYWAMI
  • PÓŁMISKI WĘDLIN WŁOSKICH I ANTIPASTI
  • ŚLEDŹ Z CEBULKĄ
  • ŚLEDŹ Z SAŁATKĄ TATARSKĄ
  • ŚLEDŹ Z SERKIEM I KOPERKIEM
  • ŚLEDŹ PO WĘGIERSKU
  • INNE
  •  SAŁATKA JARZYNOWA
  • SAŁATKA PIECZARKOWA
  • SAŁATKA HAWAJSKA
  • SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM I KURCZAKIEM 
  • SAŁATKA MAKARONOWA Z OLIWKAMI I POMIDORAMI SŁONECZNYMI
  • SAŁATKA Z BROKUŁÓW Z PRAŻONĄ CEBULKĄ
  • MIKS ŚWIEŻYCH SAŁAT Z SOSEM MIODOWO-MUSZTARDOWYM I KURCZAKIEM
  • SAŁATKA GRECKA Z OLIWKAMI I SEREM FETA
  • KORECZKI WARZYWNE
  • MOZARELLA Z POMIDORAMI I SOSEM BAZYLIOWYM
  • SAŁATKA Z AWOKADO I ŚWIEŻEGO OGÓRKA
  • PICLE I WARZYWA MARYNOWANE
  • OGÓRKI MAŁOSOLNE/ SEZONOWE/  
NAJLEPSZE ZESTAWIENIA

PÓŁMISKI PEŁNE SMAKÓW

PROPOZYCJE DAŃ CIEPŁYCH

KOLACJE

Polędwiczka Wieprzowa Nadziewana Kurkami

na sosie śmietanowym podana z gruszką ziemniaczaną
i puree szparagowym

Pieczony filet z dorsza

na placku ziemniaczanym
z warzywami Julien i sosem kremowo-paprykowym

Pieczony filet z łososia

na sosie kremowym podany z makaronem Tagliatelle i warzywami z pary

Pierś z kurczaka na sosie z czterech serów

z dzikim ryżem i marynowanymi buraczkami

Pierś z kaczki na sosie wiśniowym

z pieczonym jabłkiem i kluską ziemniaczaną

Barszcz czerwony na domowej wędzonce

  • z bułeczkami kapustnymi
  • z pasztecikiem kruchodrożdżowym
  • z krokietem mięsnym
  • z krokietem warzywnym, zapiekanym serem

Zupa solferino

 z mięsnymi kuleczkami

Aksamitny krem ze szparagów

z grzaneczkami ziołowymi

beef strogonoff

gęsta zupa z mięsem wołowym i warzywami

krem pieczarkowy

z łazankami

drinki

Aperol Spritz

150ml prosseco,75ml aperol, woda gazowana

Mojito

40 ml rum biały, mięta, limonka, brązowy cukier, kruszony lód

Malibu Milk

40 ml malibu, 120 ml mleko skondensowane, czekolada

Tequila sunrise

40 ml tequila, 20 ml grenadyna, 100 ml sok pomarańczowy, kostki lodu

Bananowe tango

40 ml wódki, 20 ml likier bananowy, 120 ml sok pomarańczowy, kostki lodu

Sex on the beach

40 ml wódki, 20 ml triple sec, 80ml sok pomarańczowy, 70 ml sok żurawinowy, kostki lodu

Morska bryza

40 ml wódki, 60 ml sok grejpfrutowy,70 ml sok żurawinowy, kostki lodu

DRINK

gin & tonic

40 ml wódki, 120 ml tonic, kostki lodu

zrób rezerwacje

zadzwoń do nas i zapytaj o planowany termin imprezy. Pomożemy w wyborze menu oraz wycenie kosztów.

Ważne pytania

  • na ile osób jest planowany bankiet?
  • godzina początkowa oraz zakończenia imprezy
  • zakres menu i dań ciepłych

nasze atuty